Saziņai ar mums

[email protected]

Mērķis mainīt varu Talsu novada domē novedis līdz draudiem


Talsu novada domes deputāte Eva Kārkliņa, kas ievēlēta no Nacionālās apvienības, paziņojusi par vēlmi izstāties no partijas ar 25. jūliju. Nacionālās apvienības ieskatā, pēdējā laika notikumi signalizē par Saeimas vēlēšanu tuvošanos un iespējamiem mēģinājumiem mainīt varu novada domē.

 

Nacionālā apvienība norāda, ka pēdējā laikā vairākkārt saņemti citu partiju pārstāvju uzbrukumi Talsu novada domes priekšsēdētājai Sandrai Pētersonei (NA). Par skaļāko no tiem kļuva partijas “Mēs – Talsiem un novadam” deputāta Edgara Zeldera izteikumi vienā no domes sēdēm: “Nu, te ir vienkārši… Molotova kokteili te vajadzētu iemest Sandrai klēpī. Tad no viņas būtu kaut kas labāks. Bet es nesaprotu, nu, kā? Te vienkārši es vēlreiz atkārtoju – man ir kandidāts. Es viņu varu nosaukt. Man viņu nosaukt?” Par notikušo ziņoja arī reģionālā televīzija “TV9 Pakalni”, rosinot diskusiju par pašvaldību deputātu ētiku. Pēc notikušā S. Pētersone vērsusies pēc juridiskā atbalsta, lai vērtētu izteikumus un atbilstoši rīkotos.

 

Jāatzīmē, ka visi četri no “Mēs – Talsiem un novadam” ievēlētie domes deputāti startēs gaidāmajās Saeimas vēlēšanās no partijas “Progresīvie” saraksta, bet pats E. Zelderis izvirzīts par “Progresīvie” Tieslietu ministra amata kandidātu.

 

“Manā ieskatā pēdējo nedēļu notikumi saistīti ar priekšvēlēšanu gaisotni. Skumji, ka mērķis pirms Saeimas vēlēšanām radīt saspīlējumu un nomainīt varu domē var novest līdz tādam absurdam – draudiem kolēģu veselībai un dzīvībai. Attiecībā uz E. Kārkliņas izstāšanos no partijas, varu tikai izteikt nožēlu par šādu lēmumu. Kā liecina citu pašvaldību pieredze, mēdz būt gadījumi, kad priekšvēlēšanu spēlēs iesaistītie deputāti, kuri pamet savu politisko spēku, vēlāk var izrādīties lieki un nevienam nevajadzīgi,” savu vērtējumu par notiekošo pauž S. Pētersone.