Talsu novada domē saņemts deputātu iesniegums ar aicinājumu sasaukt ārkārtas domes sēdi un atbrīvot no amata domes priekšsēdētāju. Nacionālās apvienības ieskatā, mērķis ir destabilizēt domes darbu.

 

Nacionālā apvienība norāda, ka jau ilgāku laiku atsevišķu Talsu novada domes opozīcijas deputātu rīcība bijusi destruktīva. Bijušas situācijas, kad vilcināta domes sēžu norise, likti šķēršļi, lai nevarētu raiti pieņemt lēmumus, tā vietā, lai dome strādātu pie novada izaugsmes.

 

“Diemžēl atsevišķu deputātu attieksme, ko pieredzējām priekšvēlēšanu gaisotnē, nav mainījusies arī pēc Saeimas vēlēšanām. Vasarā opozīcijas deputātu mērķis radīt domē saspīlējumu noveda līdz atklātiem draudiem veselībai un dzīvībai, un centieni radīt domes darbā haosu vērojami arī šobrīd. Zīmīgi, ka vieni no šo aktivitāšu iniciatoriem ir partija “Progresīvie”, kas jau iepriekš izcēlusies ar destruktīvu rīcību domē. Šobrīd tas sakrīt ar laiku, kad Nacionālā apvienība paudusi skaidru attieksmi pret “Progresīvo” dalību valdības koalīcijā. Ceru, ka domes sēdē, kurā tiks skatīts šis jautājums, vismaz neizskanēs publiski draudi,” norāda Talsu novada domes priekšsēdētāja Sandra Pētersone, kas pārstāv Nacionālo apvienību.

 

Kā ziņots iepriekš, vasarā tika saņemti uzbrukumi Talsu novada domes priekšsēdētājai. Par skaļāko no tiem kļuva domes deputāta Edgara Zeldera izteikumi vienā no sēdēm: “Nu, te ir vienkārši… Molotova kokteili te vajadzētu iemest Sandrai klēpī. Tad no viņas būtu kaut kas labāks. Bet es nesaprotu, nu, kā? Te vienkārši es vēlreiz atkārtoju – man ir kandidāts. Es viņu varu nosaukt. Man viņu nosaukt?” E. Zelderis 14. Saeimas vēlēšanās kandidēja no “Progresīvo” saraksta un tika izvirzīts par partijas tieslietu ministra amata kandidātu.

 

Tāpat S. Pētersone norāda uz Talsu novada domes deputātes Evas Kārkliņas rīcību, parakstot iesniegumu par domes priekšsēdētājas atbrīvošanu no amata, un pauž nožēlu par deputātes lēmumu vērsties pret agrāko kolēģi partijā – E. Kārkliņa domē ievēlēta kā Nacionālās apvienības pārstāve, šogad no partijas izstājās, bet domes deputāta mandātu nolikt nav vēlējusies.