Pirmdien, 7. novembrī, notiks Talsu novada domes ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par domes priekšsēdētājas Sandras Pētersones (NA) atbrīvošanu no amata.

 

Nacionālā apvienība norāda, ka jau ilgāku laiku atsevišķu Talsu novada domes opozīcijas deputātu rīcība bijusi destruktīva. Nu mēģinājumi radīt haosu domes darbā sasnieguši mērķi – pirmdien, 7. novembrī, notiks balsojums par domes priekšsēdētājas atbrīvošanu no amata. Tajā pat laikā nav saņemts priekšlikums par cita domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, kas liecina par to, ka opozīcijas deputātiem nav ilgtermiņa redzējuma par novada attīstību.

 

“Redzams, ka domē ir tādi deputāti, kurus vada personīgas ambīcijas, nevis vēlme strādāt novada labā. Par to liecina jau ilgstošā destruktīvā rīcība sēdēs, kavējot lēmumu pieņemšanu. Visspilgtākais apliecinājums tam bija domes sēde oktobra beigās, kad deputāti, aizmirstot par saviem pienākumiem un solījumiem vēlētājiem, pamanījās nobalsot pret darba kārtību, lai gan tajā bija iekļauti novadam svarīgi jautājumi. Tas faktiski paralizēja domes darbu,” skaidro Talsu novada domes priekšsēdētāja Sandra Pētersone.

 

Vienlaikus S. Pētersone pasakās visiem, kas strādājuši novada labā, īpaši uzsverot domes darbinieku paveikto. Izdevies pabeigt novada teritoriālo reformu, atrisināt Rojas ostas vēsturiski izveidojušās saistības, tādējādi paverot Rojas ostai attīstības iespējas. Tāpat ir uzsākta vairāku novadam būtisku infrastruktūras projektu īstenošana.

 

Kā ziņots iepriekš, centieni destabilizēt domes darbu vērojami jau ilgstoši. Saeimas priekšvēlēšanu gaisotnē tas noveda pat līdz atklātiem draudiem domes priekšsēdētājas veselībai un dzīvībai, kad opozīcijas pārstāvis Edgars Zelderis, kurš šobrīd no partijas “Progresīvie” saraksta ievēlēts Saeimā, draudēja likt lietā Molotova kokteili. Par to ziņoja mediji, rosinot diskusiju par pašvaldību deputātu ētiku.