Nacionālās apvienības ieskatā, ielaist Latvijā TV kanālu “Dožģ” bija nopietna kļūda, kas balstīta nekritiskā attieksmē pret tā saucamo demokrātisko opozīciju Krievijā. Kā norāda partijā, opozīcija Putinam nenozīmē opozīciju Krievijai un tās armijai – to spilgti nodemonstrēja “Dožģ” žurnālists un kanāla īpašniece savos skandalozajos komentāros, kas pievērsuši ne vien vietēja, bet arī starptautiska mēroga uzmanību. Nacionālā apvienība aicina atbildīgās iestādes lemt par “Dožģ” raidīšanas izbeigšanu no Latvijas teritorijas un par kanāla darbinieku izraidīšanu no valsts.

 

“Šodien, kad Krievija ielauzusies Ukrainā un slepkavo tās cilvēkus, jebkāds atbalsts Krievijas karavīriem – morāls vai materiāls – ir noziedzīgs. Cīnīties pret Putina režīma korupciju armijā šodien nozīmē to pašu, ko pienest slepkavam patronas. Krievijai šajā karā ir jāzaudē! Tās karavīri Ukrainā ir jāiznīcina vai jāpatriec. Tas ir vienīgais veids, kā panākt, lai viņi beidz nogalināt, izvarot un sakropļot. Mēģināt iežēlināt sabiedrību pret krievu iebrucējiem un organizēt viņiem atbalstu, izmantojot Latvijas izsniegtu apraides atļauju, ir absolūti nepieļaujami,” norāda partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

 

Kā ziņots, pret kanālu ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta, kā arī piespriests 10 000 eiro liels naudas sods pēc tam, kad kanāla ziņu sižetā okupētā Krima kartē tika iezīmēta Krievijas sastāvā un Krievijas armija tika nosaukta par “mūsu armiju”.