5. decembrī Nacionālās apvienības valdes sēdē vienbalsīgi nolemts par partijas ministru amatu kandidātiem virzīt Ilzi Indriksoni, Ināru Mūrnieci, Nauri Puntuli un Jāni Vitenbergu.

 

Atbilstoši premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa priekšlikumam, Nacionālajai apvienībai tiktu uzticēta atbildība par ekonomikas, aizsardzības, kultūras un satiksmes jomām. Partijā uzsver, ka tiks respektēts K. Kariņa aicinājums virzīt ministru amatiem tikai kandidātus, kas piedalījušies vēlēšanās un ievēlēti Saeimā.

 

Ekonomikas ministrijas vadību plānots uzticēt līdzšinējai ministrei Ilzei Indriksonei, kuras vadībā iesākti būtiski darbi, lai virzītos uz enerģētisko neatkarību no Krievijas, kā arī investīciju piesaistes jomā, veicinot uzņēmējdarbības attīstību.

 

Arī kultūras ministra amatam partija virza esošo ministru, Nauri Puntuli, kas kultūras jomā panācis finansējumu jaunam, vēsturiski izglītojošam latviešu kino, Dziesmu un Deju svētku 150. gadskārtas norisēm, kā arī algu pieaugumam valsts kultūras iestāžu darbiniekiem.

 

Aizsardzības ministra amatam Nacionālā apvienība izvirzījusi Ināru Mūrnieci. Viņa iepriekš bijusi Saeimas priekšsēdētāja un ilgstoši strādājusi Nacionālās drošības padomē, kā arī Nacionālās drošības komisijā.

 

Par satiksmes ministru partija virzīs bijušo ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu, kurš Zemgales vēlēšanu apgabalā guvis augstāko vēlētāju atbalstu. Līdzās viņam ministrijas vadībā strādās parlamentārais sekretārs Kaspars Gerhards, kuram jau ir pieredze Satiksmes ministrijas vadībā.