Nacionālā apvienība Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja amatam virza Rolandu Parasigu-Parasiņu. Domes sēde, kurā paredzēts ievēlēt priekšsēdētāju, plānota 20.decembrī.

Līdz ar notiesājošu spriedumu, Jūrmalas mērs Gatis Truksnis ir zaudējis gan deputāta mandātu, gan domes priekšsēdētāja pilnvaras, tādēļ šī gada 20. decembrī plkst. 10.00 ir sasaukta kārtējā domes sēde, kurā plānots ievēlēt jaunu priekšsēdētāju, kā arī vienu priekšsēdētāja vietnieku līdzšinējo divu vietnieku vietā.

Nacionālā apvienība norāda, ka partijai ir nepieņemama gan likuma gara noniecināšana, kad tikai dažas dienas pēc notiesājoša sprieduma no amata atstādinātais pilsētas mērs tiek pieņemts darbā par priekšsēdētāja vietnieka padomnieku, gan arī Latvijas Zemnieku savienības (LZS) un Latvijas Zaļās partijas (LZP) deputātu sadarbošanās ar politisko spēku “Saskaņa”. Nacionālā apvienība neplāno atbalstīt LZS un LZP deputātu piedāvāto mēra kandidātu. Nacionālās apvienības Jūrmalas nodaļa kā savu mēra kandidātu virzīs Rolandu Parasigu-Parasiņu un kā mēra vietnieku – Jāni Asaru.

“Rolands Parasigs-Parasiņš Nacionālo apvienību Jūrmalas domē pārstāv jau otro sasaukumu un sevi ir pierādījis ne tikai kā godprātīgu un centīgu politiķi ar nevainojamu reputāciju, bet arī kā priekšzīmīgu jūrmalnieku, īstenojot virkni sabiedrisku iniciatīvu, kā arī organizējot un vadot dažādus kultūras un sporta pasākumus. Rolands ir ieguvis maģistra grādu ekonomikā un strādā vadošā amatā Latvijas Universitātē. Uzskatām, ka viņam piemīt visas nepieciešamās kompetences un spējas veicināt Jūrmalas attīstību un uzlabot pilsētas politisko reputāciju,” norāda Nacionālās apvienības Jūrmalas nodaļas vadītājs Andris Čuda.