Saeimas deputāts Artūrs Butāns (NA) vērsies Valsts drošības dienestā, aicinot izvērtēt Ventspilī esošās rūpnīcas “Pobeda” un uzņēmuma amatpersonu un patieso labuma guvēju rīcību un iespējamos pārkāpumus.

 

Publiskajā telpā pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums ziedojis preces Krievijas armijai, kas karo Ukrainā – izskanējis, ka ziedotas 15 tonnas produktu. Savukārt uzņēmuma līdzīpašniece Olga Muravjova no Jegorjevskas “Kaujas brālības” saņēmusi balvu par sniegto palīdzību Krievijas karavīriem Ukrainā.

 

“Ja Latvijas teritorijā esošs uzņēmums palīdz Krievijas armijai, kas veic karadarbību Ukrainā, tad šādam uzņēmumam nav vietas mūsu tautsaimniecībā, un tā amatpersonas ir nekavējoties jāsauc pie atbildības,” norāda Saeimas deputāts Artūrs Butāns.

 

Deputāts vērš uzmanību uz faktu, ka ražotnē “Pobeda” viesojas skolēnu grupas, tādēļ aicina Valsts drošības dienestu pārliecināties, vai tajās netiek sniegta informācija vai kādi dāvinājumi, kas ir pretrunā ar Latvijas Republikas oficiālo nostāju. Tāpat A. Butāns aicina izvērtēt, vai šādas ražotnes atrašanās Ventspils Brīvostas teritorijā, kas ir stratēģiski svarīga valsts infrastruktūra, nerada riskus valsts drošībai.

 

Ziņa papildināta 8. maijā:

Lai arī Valsts drošības dienests nav konstatējis noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes, Valsts drošības dienests turpina izvērtēt ar šo gadījumu saistītos riskus un nepieciešamību piemērot citus tiesiskos instrumentus atbilstoši nacionālās drošības interesēm.