Jūrmalas domes vadība 30. marta domes sēdē plāno atsavināt un nodot izsolē Bulduru bibliotēkas ēku un zemi, neskatoties uz iepriekš izteiktajiem solījumiem, ka pēc remonta ēkā būs bibliotēka. Nacionālās apvienības Jūrmalas domes deputāti uzstāj, ka ēka jāsaglabā pašvaldības īpašumā un tajā jāveido apkaimes centrs, kā to vēlas iedzīvotāji.

 

Pagājušā gada augustā Jūrmalas domes vadība lēma slēgt apmeklētājiem Bulduru bibliotēku, kas ēkā Edinburgas prospektā 89 darbojusies gandrīz pusgadsimtu. Gan Jūrmalas domes izpilddirektors Edgars Stobovs, gan kultūras nodaļas vadītāja Agnese Miltiņa 2022. gada 4. augustā sarunā ar bibliotēkas aizstāvjiem solīja, ka ēka tiks saglabāta pašvaldības īpašumā un pēc remonta tajā atgriezīsies Bulduru bibliotēka.

 

Kopš bibliotēkas slēgšanas pagājuši septiņi mēneši, un šobrīd domes vadība izlēmusi, ka ēka pašvaldībai nav nepieciešama – plānots to nodot izsolei. Ar lēmumu neapmierināti ir Bulduru iedzīvotāji, kas augustā savāca 1400 parakstus pret bibliotēkas slēgšanu un šobrīd ir apņēmības pilni cīnīties, lai ēku saglabātu kā vietējo apkaimes kopienas centru.

 

Komentējot plānoto ēkas nodošanu izsolē, Jūrmalas domes opozīcijas deputāts no Nacionālās apvienības, Jānis Asars, teic, ka šāds lēmums nav pārsteidzošs un nemaz nebrīnīsies, ja šeit pēc kāda laika parādīsies kārtējie īres dzīvokļi vai viesu nams. Viņš norāda, ka Bulduru bibliotēkas ēka ir viena no retajām ēkām Latvijā, kas būvēta īpaši bibliotēkas vajadzībām, un šobrīd to nodot atsavināšanai ir noziegums pret sabiedrību un Bulduru apkaimes iedzīvotājiem, kas tajā vēlas veidot apkaimes centru ar plašām kultūras, izglītības un brīvā laika pavadīšanas iespējām dažādām iedzīvotāju grupām, tostarp jaunajām māmiņām, jauniešiem un senioriem.