Nacionālās apvienības Saeimas frakcija vērsusies pie partijas “Progresīvie” Saeimas frakcijas, aicinot nodrošināt, ka tiek nekavējoties apturēta Saeimas deputātu grupas palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam darbība. Frakcijas “Progresīvie” deputāti vada un veido absolūtu vairākumu šajā deputātu grupā.

 

Ņemot vērā apstākļus, kad “Hamas”, bāzējoties palestīniešu teritorijās, turpina nogalināt Izraēlas civiliedzīvotājus un konflikts draud eskalēties plašāka mēroga karadarbībā, kā arī Latvijas un starptautiskās sabiedrības nepārprotamo “Hamas” darbību kategorisko nosodījumu, Nacionālās apvienības Saeimas frakcija vērsusies pie partijas “Progresīvie” Saeimas frakcijas, aicinot “Progresīvo” frakciju nodrošināt, ka tiek nekavējoties apturēta Saeimas deputātu grupas palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam darbība, lai ievērotu Latvijas pozīciju attiecībā pret Eiropas Savienības teroristu sarakstā iekļauto “Hamas” grupējumu un apliecinātu nemainīgu atbalstu Izraēlas iedzīvotāju drošībai, labklājībai, kā arī Izraēlas suverenitātei un neatkarībai. Tieši “Progresīvo” deputāti vada un veido absolūtu vairākumu šajā deputātu grupā.

 

Frakcija “Nacionālā apvienība” stingri un kategoriski nosoda “Hamas” teroristu veiktos uzbrukumus Izraēlai. Šāda vardarbība bez izšķirības pret civiliedzīvotājiem un ķīlnieku sagrābšana ir brutāla un nežēlīga un savās izpausmēs apliecina organizācijas un tās atbalstītāju iepriekšējos nodomus. Reaģējot uz “Hamas” uzbrukumu Izraēlai, Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmūds Abāss paziņoja, ka palestīniešiem ir tiesības aizstāvēt sevi pret “kolonistu un okupācijas karavīru teroru”, tā faktiski paužot atbalstu palestīniešu teritorijās balstītās teroristu organizācijas “Hamas” teroristisko darbību atbalstam. Šobrīd jebkāda sadarbība ar struktūrām un organizācijām, kas faktiski pārvalda “Hamas” teroristu bāzes vietas un nav novērsušas to darbību, nav pieņemama.

 

Kā ziņots, 2023. gada 7. oktobra rītā teroristiskais grupējums “Hamas” veica negaidītu uzbrukumu Izraēlai no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā. Apšaudēs un sadursmēs starp Izraēlas armiju un teroristu grupējumu “Hamas” grupējumu gājuši bojā jau vairāk nekā 1000 cilvēku.