Svētdien, 10. decembrī, aizvadīts Nacionālās apvienības ikgadējais kongress, kurā tika spriests par partijas tuvākajiem mērķiem un prioritātēm. Par partijas priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Raivis Dzintars, un ievēlēts jauns valdes sastāvs.

Atklājot kongresu, partijas vadītājs Raivis Dzintars norādīja, ka Latvijas kā nacionālas valsts pastāvēšanai mests izaicinājums, ko rada kā ārēji apstākļi, tā arī norises Latvijas politikā. Viņš atgādināja, ka partijas saknes sniedzas līdz pat Latvijas Nacionālās neatkarības kustībai (LNNK), un, līdzīgi tās misijai atmodas laikā, šobrīd Nacionālās apvienības atbildība ir būt nacionālo interešu sardzē.

 

“Šis laikmets apliecina, ka nekas nav pašsaprotams. Arī Latvijas valsts ne, ar valsti saprotot ko vairāk kā tikai teritoriju ar vēsturisku nosaukumu. Latvijas valsts dibināšanas jēga ir latviešu nācija, latviešu valoda un kultūra. Ir cilvēki, kuri var piespraust karoga lentīti pie jakas, bet vienlaikus uzskatīt, ka Latvija var pastāvēt bez latviešiem, ka valoda ir tikai saziņas forma un ka vēsture ir tikai grāmatplauktiem. Nē, Latvija pastāvēs tikai tad, ja tā būs latviska. Ja Latvijā dzims bērni, kuri runās latviski, kuri zinās vēsturi un kuri būs gatavi iestāties par to pašu, par ko iestājās Krišjānis Valdemārs vai Gunārs Astra,” norāda Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

 

Saskaņā ar Nacionālās apvienības statūtiem, kongresā ievēlēts jauns partijas valdes sastāvs un valdes priekšsēdētājs, kā arī ētikas un revīzijas komisiju pārstāvji. Par partijas priekšsēdētāju ar 229 balsīm “par” un 30 balsīm “pret” ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētājs un Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars. Jaunajā partijas valdē strādās: Raivis Dzintars, Ināra Mūrniece, Ilze Indriksone, Uģis Mitrevics, Jānis Vitenbergs, Nauris Puntulis, Jānis Grasbergs, Edgars Kristaps Rupeiks, Roberts Zīle, Artūrs Butāns, Rihards Kols, Jānis Dombrava, Ģirts Lapiņš, Dainis Locis, Andris Čuda, Jānis Eglīts un Imants Parādnieks.