Nacionālās apvienības (NA) līderi nākamgad gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs Eiropas Parlamenta viceprezidents Roberts Zīle, Saeimas deputāte Ināra Mūrniece, kā arī Saeimas deputāts un ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols, svētdien atklāts partijas kongresā.

“NA saraksta līderis Roberts Zīle ir atzīts par Baltijas ietekmīgāko eiroparlamentārieti un ir aktīvākais no astoņiem Latvijas pārstāvjiem. Pieredzējuši, aktīvi profesionāļi un nepiekāpīga Latvijas nacionālo interešu aizstāvība ir tas, kas raksturo NA piedāvājumu vēlēšanās,” norāda partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

 

“Šajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās redzēsim sacensību starp divām atšķirīgām pieejām: paklausīgu iešanu pavadā rietumvalstu interesēm, kā teicamniekiem cenšoties izpildīt Eiropas uzstādījumus Latvijā, un iepretim tai – NA īstenoto nacionālo interešu aizstāvību Eiropā, esot saprāta balsij un racionāli pieejot tādiem jautājumiem kā zaļais kurss vai imigrācija,” uzsver saraksta līderis Roberts Zīle.

 

Kopumā vēlēšanu sarakstā būs 18 kandidāti. Līdzās Robertam Zīlem, Inārai Mūrniecei un Rihardam Kolam Eiropas Parlamenta vēlēšanās kandidēs arī Saeimas deputāti Edvīns Šnore, Ilze Indriksone un Jānis Grasbergs, kā arī bijušais zemkopības ministrs Kaspars Gerhards. Tāpat kandidē virkne pašvaldību deputātu – Rēzeknes novada domes deputāte Ērika Teirumnieka, Rīgas domes deputāts Jurģis Klotiņš, Balvu novada domes deputāte Aija Mežale, Dienvidkurzemes novada domes deputāts Andris Jankovskis, Jelgavas novada domes deputāts Oskars Cīrulis, Saldus novada domes deputāts Roberts Sipenieks, kā arī Rēzeknes domes deputāts Jāzeps Korsaks. Kandidātu vidū ir arī NA Rīgas nodaļas vadītājs, bijušais Saeimas deputāts Ģirts Lapiņš, uzņēmējs Andris Čuda, kā arī NA jaunatnes organizācijas pārstāvji Roberts Ozols un Atis Gridjuško.

 

Nacionālās apvienības kandidātu saraksts:

 

  1. Roberts Zīle
  2. Ināra Mūrniece
  3. Rihards Kols
  4. Edvīns Šnore
  5. Ilze Indriksone
  6. Jānis Grasbergs
  7. Kaspars Gerhards
  8. Ērika Teirumnieka
  9. Jurģis Klotiņš
  10. Ģirts Lapiņš
  11. Roberts Ozols
  12. Andris Čuda
  13. Aija Mežale
  14. Andris Jankovskis
  15. Oskars Cīrulis
  16. Roberts Sipenieks
  17. Atis Gridjuško
  18. Jāzeps Korsaks