Nacionālās apvienības ieskatā, valdība šobrīd pieņem vairākus lēmumus, kuri būtiski pasliktinās Latvijas lauku un mazpilsētu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un novedīs pie tālākas reģionu iztukšošanās.

 

Slēgt vietējās skolas un pasta nodaļas, atcelt finansējumu reģionālo autoceļu sakārtošanai, neņemt vērā lauksaimnieku vajadzības, nepienācīgi risināt vilcienu pieejamību – katrs no šiem soļiem negatīvi ietekmē iedzīvotājus mazpilsētās, pagastos un laukos, bet visi kopā un vienlaicīgi – veicina turpmāku reģionu iztukšošanos. Partijas ieskatā, šāda rīcība nav ne reģionu iedzīvotāju, ne valsts interesēs. Latvijas apdzīvotība ir valsts drošības jautājums.

 

Nacionālā apvienība norāda, ka pilnībā izprot reģionu iedzīvotāju bažas par pakalpojumu un investīciju samazinājumu. Partija neatbalstīs Izglītības ministrijas virzītos likumu grozījumus, kuri novedīs pie masveida skolu slēgšanas reģionos, bez iedziļināšanās un ilgtermiņa risinājumu apzināšanas. Tāpat partija norāda, ka Satiksmes ministrijai sadarbībā ar VAS “Latvijas Pasts” jārod risinājums pasta pakalpojumu pieejamībai reģionos. Ir jāsakārto reģionālie autoceļi un sabiedriskā transporta pieejamība, lai veicinātu iedzīvotāju mobilitāti un ērtas pārvietošanās iespējas. Visbeidzot valdībai jārod dialogs ar lauksaimniecības nozari, kuras darbs ietekmē ikvienu iedzīvotāju attiecībā uz pārtikas pieejamību, kvalitāti un cenām, tostarp ir jāaizliedz lauksaimniecības produktu imports no Krievijas un Baltkrievijas, kas šobrīd mazina vietējo produktu konkurētspēju.

 

“Jaunās Vienotības” vadītās valdības rīcība jau radījusi sabiedrības neapmierinātību, kas rezultējusies protestos un akcijās visā Latvijā. Tas liecina, ka līdzšinējie valdības lēmumi ir bijuši nepārdomāti un to pieņemšanas procesā nav notikušas pilnvērtīgas, atklātas diskusijas ar tiem, kurus galvenokārt skar šie lēmumi.