Nacionālā apvienība (NA) sagaida operatīvu policijas rīcību, izmeklējot gadījumu, kad Okupācijas muzeja direktores kabinetā iemests degmaisījums, un aicina ar visu likuma bardzību vērsties pret likuma pārkāpēju.

 

NA norāda, ka iespējami ātri jāatrod vainīgais un jāsauc pie atbildības, vēršoties pret pārkāpēju ar visu likuma bardzību. NA aicina iekšlietu ministru pievērst šim gadījumam īpašu uzmanību un gādāt, lai izmeklēšanai viņa atbildības iestādēs tiktu noteikta visaugstākā prioritāte.

 

Pērn NA iesniedza grozījumus Administratīvo sodu likumā par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, rosinot iekļaut likumā jaunu pantu par klajas necieņas izrādīšanu vai huligānismu pie karavīru vai genocīda upuru piemiņas vietām un pieminekļiem, kā arī Latvijas Okupācijas muzeja, par to piemērojot naudas sodu, jo jau tobrīd Okupācijas muzejs saskārās ar regulāriem pārkāpumiem. Taču priekšlikumam par stingrāku vēršanos pret tiem, kas veic pārkāpumus pret muzeju, netika rasts atbalsts, un huligānisms pie Okupācijas muzeja joprojām tiek traktēts tāpat kā jebkurš cits huligānisms, bez lielākas likuma bardzības.

 

Kā ziņots, naktī uz 28. februāri Latvijas Okupācijas muzeja vadītājas kabinetā pa logu iemests degmaisījums, un ir uzsākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.