5 iemesli, kāpēc Eiropas Parlamenta vēlēšanās jābalso par Nacionālo apvienību

 

1.Nacionālā apvienība ir vienīgā partija, kas apvieno gan nacionālo stāju un vērtības, gan kompetenci un ietekmi.

Nacionālā apvienība vienmēr ir bijusi un būs nacionālo interešu sardzē jau kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas. Tā ir partija, uz kuru var paļauties un kurai sava identitāte nav jāmeklē. Būsim godīgi – reizēm ir bijis neērti par Latvijas pārstāvjiem Eiropas Parlamentā. Iemesli var būt dažādi. Ir Briselei “paklausīgās balsis”, ir prokrieviski noskaņotie, ir vienkārši nekompetentie, kas tur nokļuvuši masīvu reklāmas kampaņu rezultātā. Balsojot par Nacionālo apvienību, vari būt drošs, ka Latvija Eiropas Parlamentā tiks pārstāvēta godam. Nacionālās apvienības saraksta līderis Roberts Zīle ekspertu vērtējumā ir atzīts par ietekmīgāko Eiropas Parlamenta deputātu no Baltijas – jaunākajā ietekmes reitingā viņš ir 7. vietā no 705 deputātiem. Roberts Zīle ir strādājis pie būtiskāko Eiropas Savienības finanšu instrumentu izstrādes, kas devuši tiešu labumu Latvijas ekonomikai, kā arī parlamenta balsojumos vienmēr balsojis Latvijas interesēs. Balsojot par Nacionālo apvienību, tu izvēlies pārbaudītas vērtības.

 

2.Nacionālā apvienība politiskās situācijas izpratnē vienmēr ir bijusi soli priekšā citiem.

Nacionālā apvienība vienmēr ir aicinājusi Latvijas politiķus un uzņēmumus neēst no Krievijas rokas, pārraut ekonomiskās saites ar Krieviju, izskaust termiņuzturēšanās atļauju tirdzniecību. Diemžēl šīs gadiem ilgi piekoptās politikas metastāzes ir cauraudušas gan uzņēmējdarbības vidi daudzās nozarēs, gan politiķu domāšanu un ir, iespējams, galvenais iemesls, kāpēc ekonomiski atpaliekam no kaimiņvalstīm un nedzīvojam tik turīgā valstī, kā gribētos. Daudziem politiķiem nacionālā stāja atmodās tikai pēc Krievijas 2022. gada iebrukuma Ukrainā. Visi tagad saka to, ko Nacionālā apvienība teica jau sen. Kāpēc dot varu tuvredzīgiem politiķiem? Kāpēc zaudēt laiku pareizu stratēģisko lēmumu pieņemšanā? Balsojot par Nacionālo apvienību, tu vari būt drošs, ka lēmumi tiks pieņemti savlaicīgi un tālredzīgi.

 

3.Nacionālā apvienība ir saprāta balss Eiropā.

Diemžēl Eiropa ir kļuvusi par upuri dažādu politisko grupu naivumam vai fanātismam. Naivumam – attiecībā uz Krieviju, fanātismam – sekojot pārprastām ultraliberālām vērtībām. Nacionālās apvienības piedāvājums balstās pārbaudītās vērtībās un saprātīgā politikā. Zaļais kurss ar pārspīlētajām prasībām vides jomā ir piemērs Eiropas fanātismam un saprātīguma trūkumam. Nākamajā Eiropas Parlamenta sasaukumā Zaļā kursa likumdošana būs jāpārskata. Tas pats attiecas uz Migrācijas un patvēruma paktu – nedrīkst piespiest Eiropas Savienības dalībvalstis uzņemt bēgļus pret pašu gribu. Balsojot par Nacionālo apvienību, tu atbalsti saprātīgu Zaļo kursu un atbildīgu migrācijas politiku.

 

4.Nacionālā apvienība drošības tēmu redz plašāk nekā citi.

Drošība ir kļuvusi par modes vārdu, ko lieto visi. Arī tie, kas nespēja un joprojām nespēj paredzēt, kādi drošības izaicinājumi mūs sagaida nākotnē. Nacionālā apvienība saka, ka drošība ir galvenā prioritāte, ar to domājot ne tikai militāro drošību un stipru NATO, bet arī atbildīgu imigrācijas, demogrāfijas, mediju un valodas politiku. Balsojot par Nacionālo apvienību, tu piekrīti, ka drošība – tas ir kas plašāks par militāro jomu.

 

5.Nav ideālas partijas, bet ir acīm redzami, ka Nacionālā apvienība ir labākā iespējamā izvēle Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Ir prokrieviskas un ultraliberālu ideju pārņemtas partijas. Ir partijas ar cienījamiem, bet nepieredzējušiem kandidātiem. Ir partijas, kuras nepārvarēs 5% barjeru, un balsis būs izmestas vējā. Ir partijas, kas par saraksta līderi ieliek Eiropas komisāru, kurš, visticamāk, nevienu dienu nepavadīs kā Eiropas Parlamenta deputāts un kura darba pienākumos ir aizstāvēt nevis Latvijas intereses, bet gan tā sauktās Eiropas kopīgās intereses. Šīs vēlēšanas ir par Latvijas balsi Briselē, nevis par Briseles balsi Latvijā, ko pārstāv Eiropas Komisijas komisāri.

Ir partijas, kas sola nereālas lietas. Nacionālā apvienība ciena savus vēlētājus un nesola to, kas nav paveicams Eiropas līmenī, piemēram, palielināt algas vai pensijas. Šie jautājumi ir Latvijas valdības atbildība. Nacionālā apvienība prot atšķirt būtisko no nebūtiskā un fokusējas uz jomām, kur ir reāli iespējams panākt rezultātu.

Balsojot par Nacionālo apvienību, tu izdari drošu izvēli par cilvēkiem, kas nesola nereālas lietas un zina, kā panākt rezultātu Latvijas interesēs.

 

 

Uzzini vairāk par kandidātiem un programmu ŠEIT.